1 Ekim 2016 Cumartesi

Football Manager Oynayarak İş Buldu



Saatlerce bilgisayar başında oturduğu için eleştirdiğiniz, surat astığınız çocuğunuz belki de büyük bir iş başarmanın eşiğinde olabilir. Bunun artık çok da güzel bir örneği var. Yılda yaklaşık 600 ila 700 saat arası Football Manager oynayan 15 yaşındaki Matt Neill, İngiltere 2. Ligi takımlarından Plymouth Argyle kulübünde analist olarak işe başladı.

The Guardian'a verdiği röportajda ilk olarak Football Manager oyununun resmi internet sitesindeki ilâna başvurarak amatör ligde mücadele eden Truro City'yi gözlemlemeye başladığını anlatan Neill, bu sayede Plymoth Argyle'ı da yakından takip etme fırsatı bulduğunu ve yaptığı başvuru sonrasında işe kulüpte işe alındığını söyledi.
15 yaşındaki Neill'ın kulüpteki görevi ise oyuncu performanslarıyla ilgili istatistiki verileri depolamak, rakip analizlerini yapmak ve potansiyel transfer hedeflerini belirlemek.

Neill'ın çalıştığı Plymouth Argyle, şu anda İngiltere 2. Ligi'nde geride kalan 10 hafta sonucunda en yakın rakibinin 5 puan önünde 22 puanla liderlik koltuğunda oturuyor... (Goal.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder